arteam.org in VenloIn Venlo bestaat ons Arteam,org uit Sjaak en Stivo. We gaan vandaag onderzoek doen naar 'Munsterbau' het werk van Wolfgang Ellenrieder. Deze architectonische sculptuur staat in de St. Josephkerk in Tegelen. Omdat de beheerder van de kerk pas morgen kan komen kunnen we vandaag de kerk niet in. We besluiten rondom de kerk onderzoek te gaan doen en omstanders te interviewen.shapeimage_1aa.png   shapeimage_1b.png


P1012374.png   P1050913.pngKopie%20(2)%20van%20P1012328.png   P1012344.png

De eerste persoon die we interviewen is de kapper aan de overkant. Tot onze grote verbazing blijkt de kapper de sleutel te hebben van de kerk, hij beheerd de kerk al jaren. Hij vindt het erg leuk dat Stivo en Sjaak kunst willen gaan maken in de kerk en wil ons dus graag binnen laten. Dit is mooi want dan kunnen we al echt beginnen rond het kunstwerk. 


In de kerk staat het kunstwerk en we zijn er al snel van onder de indruk. Van deze rare sculptuur raak je een beetje in de war. Waar kun je erin? Waar kom je uit? Hoe zit het allemaal in elkaar? Hier gaan we iets mee doen. We besluiten een film te maken waar Stivo en Sjaak elkaar zoeken in dit verwarrende kunstwerk. 

Op onze multi-mobiel maken we een plan voor de volgende dag.


De plannen zijn gemaakt en we hebben er helemaal zin in. In onze multiemobiel vertrekken we van onze thuisbasis in Q4 naar de kerk in Tegelen.  We worden in de kerk opgevangen door meneer Engels en de kapper. Ze zijn erg benieuwd wat  we vandaag gaan maken. 

We gaan snel aan de slag met het opbouwen van de set en het bespreken van de scènes. Stivo en Sjaak lopen in, uit en over de sculptuur en raken elkaar steeds kwijt in het kunstwerk. Stivo waar ben je...... hier ben ik Sjaakie!........waar dan?..... weet ik eigenlijk ook niet. 

We filmen vanuit verschillende standpunten, het is toch wel bijzonder om in zo`n lege kerk te zijn. Binnenkort wordt de kerk afgebroken en is daarom van binnen al helemaal leeg gehaald, jammer dat dit er straks niet meer zal zijn. 
shapeimage_1bb.png   P1012351.png

Met de derde dag in Venlo zijn we begonnen aan de laatste dag van het arteam.org project.

We staan met de multi-mobiel in Venlo aan de Maaskade naast Patatte Wiel die zo vriendelijk was ons een beetje stroom te lenen. In de caravan zijn we de hele dag bezig alle beeld- en geluidsfragmenten te monteren... 


met het onderstaande filmpje als resultaat; Sjaaki en Stivo, bedankt voor jullie goede humeur, inzet en acteertalent!


Posted at 12:49 nachm.